Michael Learns To Rock, 2013

PR-foto
Del dette indlæg
Bedøm dette indlæg
Tilbage
1 - 1
Frem

Akustisk forandring fryder

Michael Learns To Rock har skåret ind til popbenet og optræder uden maskinpark på Foderstoffen i Rudme
Det østjyske band med østasiatisk tække har i flere år tænkt over, hvordan koncerterne kunne gøres lidt mere simple og ligetil. De tre medlemmer trængte til forandring, men ville samtidig bevare glæden ved at optræde. Efter at have diskuteret forskellige scenarier blev de enige om at finde den store slagterkniv frem.
 
- Vi ville skære alt det overflødige og unødvendige væk. Væk med alle maskinerne og computerne. Vi ville lade sangene stå helt enkelt, hvilket vi efterfølgende fandt ud af, at de sagtens kunne klare. Vi er jo ikke det første band i verden, der sadler om og spiller akustisk, men det har givet os en fornemmelse af, at vi i højere grad præsenterer essensen af, hvad vi kan sammen, fortæller trommerslager Kåre Wanscher.
 
Han kalder det et skrøbeligt set-up, der har bragt musikerne tilbage til en svunden tid, hvor de turnerede landet rundt og slog ned på de mindste scener i provinsen.
 
- Vi skal jo ikke have tilnærmelsesvist så meget gear med på en akustisk turné, derfor kommer vi mere ud på landet, som når vi optræder på Foderstoffen. Det er en stor oplevelse for os at møde et lokalt publikum, som vi ikke har stået over for i mange år, siger Kåre Wanscher.
 
Et heldigt match
 
De tre medlemmer i Michael Learns To Rock har fået selskab af Boat Man Love-bassisten Troels Skjærbæk, der er hyret for at give sangene en snert mere bund.
 
- På vores første akustiske turné blev lyden lige tynd nok, så Troels er indlemmet for at sikre en "bandlyd", så vi ikke ender i den modsatte grøft og lyder for enkle og afpillede, siger Kåre Wanscher.
 
Troels Skjærbæks rockbaggrund giver Michael Learns To Rocks sange lidt kant, og så glæder det Kåre Wanscher, at Skjærbæk tilmed er en glimrende korsanger.
 
- At vi får en virkelig dygtig bassist, der både tør tilføje melodierne sit eget særpræg uden at miste fokus, og har en fantastisk korstemme, er et heldigt match. Han svinger supergodt sammen med os andre og fanger, hvor vi vil hen med musikken, siger Kåre Wanscher.
 
Michael Learns To Rock har eksisteret siden 1988 og kan dermed fejre sølvbryllup senere på året. Ægtefolk plejer at gøre status og se tilbage på årene, der er suset forbi. Det samme gør bandmedlemmer.
 
- Vi er alle enormt begejstrede over at skulle ud at spille sammen, og vi har det stadig godt, når vi sidder tæt sammen i bandbussen. Vi har planlagt flere nye projekter i fremtiden, så vi regner bestemt med at blive sammen. Vi er ekstremt heldige, da vi kan rejse det meste af verden rundt og gøre en masse mennesker glade. Det har vi intet ønske om at lave om på, siger Kåre Wanscher.
 
Han medgiver, at Michael Learns To Rock kunne tjene langt mere ved at spille store koncerter i Asien, hvor bandet stadigvæk er yderst populært. Men den danske turné handler om meget mere end penge.
 
- Den handler om at være ydmyg og give noget tilbage til de steder, hvor vores karriere begyndte. Vi investerer noget af os selv i respekt for publikum og håber, at de har lyst til at opleve os i hyggelige og intime rammer. Apropos sølvbrylluppet ser vi gennem fingre med, at gæsterne ikke kommer i kjole og hvidt, så længe de dukker op med åbent sind og er klar til at fejre den gode popmusik sammen med os, fortæller Kåre Wanscher.
 
Invitationen er hermed sendt videre.

Skriv kommentar

Max 250 tegn.
 
Kommentar 
Navn  

Email  


Kategorier

Michael Learns To Rock
Kåre Wanscher
Foderstoffen
Akustisk
Boat Man Love
Troels Skjærbæk
Rejser Kultur

Profil

Simon Staun

Velkommen til mit private arkiv over rejse- og kulturartikler. Størstedelen af rejsereportagerne, portrætterne og anmeldelserne er bragt i Fyens Stiftstidende, hvor jeg er musikanmelder og storleverandør til rejsetillægget. Stor tak til min arbejdsgiver og de mange dygtige fotografer, der har bidraget til siden. God læselyst - kommenter endelig de enkelte artikler. Mvh Simon Staun

Fritekst søgning

Kontakt

Skrift & foto: Simon Staun

Design: Allan Sørensen

Webudvikling: Kim Larsen

Copyright på alle artikler tilhører Simon Staun og Fyens Stiftstidende. Billeder på kulturdelen er lånt med tilladelse fra Fyens Stiftstidende samt diverse pladeselskaber.