Medina, 2010

PR-foto, A:larm Music
Del dette indlæg
Bedøm dette indlæg
Tilbage
1 - 2
Frem

Det forførende, friske pust

De danske klub- og festivalscener har i Medina fået en farverig, fascinerende og dragende kvinde, der tiltrækker et usædvanligt bredt publikum

Kalder man stjerneskuddet Medina for en kalkuleret sangerinde, der målrettet har gået efter at blive hele Danmarks nye dancepop-darling, tager man grueligt fejl.

Den 27-årige århusianer fra forstaden Risskov er ikke gået efter at udfylde et tomrum på den danske dance- eller popscene.

- Nej, der er ikke noget, der er planlagt eller kalkuleret for mit vedkommende. Jeg laver bare det, jeg har lyst til, og sådan har det altid været, fortæller en hørbart morgentræt Medina, der allerede har givet ét interview denne morgen, da hun ringer klokken 9.

Skal kun komme med en forklaring på, hvorfor hun har fået så stor succes på så kort tid, bliver det, at hun er et friskt pust.

- Jeg tør klæde mig anderledes end andre og lave nogle mærkelige sceneshows, der skiller sig ud fra mængden. Jeg gider ikke være sådan en tør og kedelig én på scenen, fortæller Medina.

Hun forklarer desuden, at hun har forsøgt at tænke anderledes især med hensyn til sine optrædener. Uden helt at kunne sætte ord på, har hun intuitivt vidst, hvad hun ville, hvis hun skulle stå på en scene en dag. Og den dag er præcis i dag.

Slapper af med jazz

Medina Danielle Oona Valbak, som hun hedder efter et besøg hos en numerolog i 2005, har ikke ladet sig inspirere af nogen specifik kunstner eller band til sit show. Faktisk gik hun sjældent til koncerter, inden hun selv begyndte at leve af at give dem.

- Jeg har aldrig været typen, der gik til koncert, så jeg ved faktisk ikke så meget om dem, må jeg indrømme, siger hun og griner hæst.

Hun lytter generelt ikke særlig meget til musik. Derfor kommer hendes største inspiration fra de mennesker, hun møder, og hendes eget liv, der har ændret sig drastisk de seneste år.

Når hun endelig hører musik, er det ofte jazz og klassisk. Især Nina Simone og John Coltrane er blandt favoritterne, når hun skal slappe af.

- Det er to af de navne, jeg kan huske. Jeg ved ærligt talt ikke en skid om jazz, jeg kan bare godt lidt at høre det, fortæller Medina oprigtigt, da hun bliver spurgt om sit forhold til de amerikanske ikoner.

Spillede for 200.000

Den unge sangerinde er ikke kommet sovende til succesen. Allerede inden hun blev booket til landets største festivalscener, har hun spillet på mere end 200 klubber og diskoteker i Danmark. I forrige uge løftede hun sit samlede publikumstal betragteligt efter at have optrådt foran 200.000 til Grøn Koncert.

- Jeg har været rigtig godt omkring, kan man roligt sige. Det er meget forskellige måder at optræde på, fordi man på klubben kommer helt tæt på publikum, mens man til en festival eller større udendørs koncert ikke når helt ud til hver enkelt, men til gengæld rammer langt flere. Det er lige fedt begge dele i mine øjne, forklarer Medina.

Hun har aldrig spekuleret i, hvem hun skal kalde sit kernepublikum. Den ene gang kan der være fyldt med børn foran scenen, gangen efter kan der være proppet med teenagere eller voksne.

- Jeg føler, jeg rækker ud til mange forskellige med min musik, selv om jeg må erkende, at jeg ikke har nogen forklaring på, hvad det præcist er, jeg kan med mine sange. I bund og grund er det vel nogle følsomme tekster, som mange kan forholde sig til uanset alder. Det er heller ikke noget, jeg bruger meget energi på at tænke på. Not at all, understreger Medina.

Æggekastere er glemt

Hun har oplevet mange underlige episoder på sin raketfart op i pophierakiet. Senest kom hendes optræden i Ishøj på forsiderne, fordi en gruppe unge muslimer smed æg efter hende, da de mente, navnet Medina var en hån mod islam.

- Jeg må faktisk slet ikke udtale mig om den sag længere. Men jeg vil da godt indrømme, at det ikke var sjovt. Men jeg skal videre i mit liv, så den episode anser jeg for et overstået kapitel, siger Medina, så man næsten kan høre hende sætte et punktum i telefonen.

- Jeg har allerede lært, at man kommer til at opleve underlige episoder, når man er kendt. Men det har jeg accepteret, og jeg kan ikke lave om på det nu. Heldigvis har jeg haft langt flere positive oplevelser end negative, understreger Medina.

Konstant i fokus

I en personlig bog, der udkommer dette efterår, kan man læse om Medinas inderste tanker det seneste års tid, hvor karrieren virkelig har taget fart.

- Den handler om den proces, det er at bygge det her op, som jeg er i gang med. Den er tiltænkt dem, der gerne vil vide, hvad der ligger bagved det hele. Hvordan jeg har det med alle de ting, jeg hele tiden skal og gør. Hvordan jeg har det med ikke at have fri og konstant være i fokus, fortæller Medina og indikerer bevidst eller ubevidst, at det er helt fint med at slutte interviewet inden alt for længe, så hun kan få lidt ro, inden hun igen skal være i fokus.

- Det kommer sgu stadigvæk bag på mig, hvor mange der vil have en bid af mig, det må jeg indrømme, siger Medina lettere opgivende til endnu en journalist, der netop gerne vil have en bid af kagen.

Skriv kommentar

Max 250 tegn.
 
Kommentar 
Navn  

Email  


Kategorier

Medina
Medina Danielle Oona Valbak
Ensom
Grøn Koncert
Dancepop
Rejser Kultur

Profil

Simon Staun

Velkommen til mit private arkiv over rejse- og kulturartikler. Størstedelen af rejsereportagerne, portrætterne og anmeldelserne er bragt i Fyens Stiftstidende, hvor jeg er musikanmelder og storleverandør til rejsetillægget. Stor tak til min arbejdsgiver og de mange dygtige fotografer, der har bidraget til siden. God læselyst - kommenter endelig de enkelte artikler. Mvh Simon Staun

Fritekst søgning

Kontakt

Skrift & foto: Simon Staun

Design: Allan Sørensen

Webudvikling: Kim Larsen

Copyright på alle artikler tilhører Simon Staun og Fyens Stiftstidende. Billeder på kulturdelen er lånt med tilladelse fra Fyens Stiftstidende samt diverse pladeselskaber.